Buah-Buahan Blended Sedap @ Kampung Baru

Hari ni nak share 1 lokasi Kedai air buah-buahan blended yang sangat Sedap di area Kampung Baru, Kuala Lumpur.. Macam-macam jenis buah ada .. Harga pun sangat berpatutan.. Ada yang RM5.00 dan RM6.00 sahaja… Kuantiti yang diberi sangat berpuas hati… Dan di bahagian atasnya diletakkan buah buahan Segar, mengikut jenis buah pilihan korang… Senarai pilihan […]

Pasar Chowrasta @ Penang 2015

Pasar Chowrasta ni terletak di Penang Road, Georgtown. Perniaga di sini majoritinya adalah kaum Tamil dan Cina. nak baca info tentang Chowrasta : KLIK SINI  berhadapan dengan pintu masuk Chowrasta ni ada booth Hop On Hop Off yang akan bawa anda pusing-pusing pulau pinang.. tapi kena bayar la… nak baca info tentang Hop On Hop […]

ferry @ Penang 2015

Kalau pergi penang, tak sah kalau tak cuba naik ferry. Tapi kali ni salah time sebab pergi penang time jerebu pulak.. nak buat macam manakan.. kita layankan jer la walaupun jerebu. Pemandangan pun tak cantik.. sekali tengok macam kabus.. 2 kali tengok confirm jerebu.. macam biasa, menggunakan perkhidmatan ferry atau jambatan penang, perlu membayar tol.. […]

Queens Bay @ Penang 2015

Queens Bay yang terletak di Bayan Lepas, Pulau Pinang.. sebuah shopping compex yang besaq habaq hang kat Penang ni.. dan mall ni berhadapan dengan pantai yang latar belakangkan jambatan pulau pinang…. tapi sayangnya Ammi tak ada camera yang bagus.. gambar yang Ammi pos ni pun ambik dari kamera kawan… kat sini ramai juga yang dating […]

Rumah P.Ramlee @ Penang 2015

Buat pertama kalinya, Ammi sampai di rumah kelahiran Almarhum Allahyarham P.Ramlee artis lagenda Malaysia yang cukup terkenal di Nusantara.. keadaan rumah yang serba sederhana dan cantik. Sesiapa yang masih belum pergi, sila la pergi.. masuk adalah PERCUMA. Ayah…Ibu…Anak P.Ramlee kawasan kediaman P.Ramlee Galeri P.Ramlee juga ada disediakan bagi pengunjung-pengunjung yang nak lihat koleksi-koleksi P.Ramle.

Time Tunnel @ Penang 2015

3D art gallery sekarang ni dah jadi seperti satu fenomena di Malaysia ni… konsep hampir kesemuanya sama saja.. cuma yang membezakannya adalah harga masuk. berbeza dengan Time Tunnel di Penang ni. Menggabungkan 2 konsep iaitu muzium dan 3D art gallery. harga sangat berpatutan. siapa yang ada kad pelajar, jangan lupa bawa bersama-sama korang setiap kali […]

The Blue Mansion @ Penang 2015

The Blue Mansion sebuah muzium yang menceritakan tentang kisah Cheong Fatt Tze. for more information visit : http://www.thebluemansion.com.my/ Untuk pengetahuan korang, Ammi tak sempat nak masuk dalam BM ni, sebabnya, masa yang tak mengizinkan. Minta juga kebenaran pada security guard tu nak ambil gambar di dalam… malangnya dia tak bagi masuk dan halangan komunikasi juga.. macam […]

Clan Jetty @ Penang 2015

Clan Jetty / Chew Jetty : lokasi tempat ni tak jauh pun dari Penang Jetty.. bersebelahan sahaja sebenarnya… tempat ni memang agak tersorok sedikit.. jadi kalau nak senang, parking kereta berdekatan dengan Ferry Jetty, lepas tu tanya orang tempatan dekat situ… confirm 200% mesti jumpa… CJ adalah salah satu kawasan pelancongan.. ramai yang tak tahu… […]

Char Kuew Teow Telur Ayam Dibasuh 2015

Kalau pergi Sungai Dua, Kepala Batas, jangan lupa singgah kedai makan Char Kuew Teow Telur Ayam Dibasuh ni… korang takkan menyesal punya.. harga yang berpatutan… kuantiti makanann juga banyak habaq hang… kalau nak guna GPS korang tak jumpa nama restoran ni, korang boleh guna key words : mee udang aziz sungai dua. Kedai CKTTADB ni […]

Penang Hill/Bukit Bendera @ Penang (Part 3)

Baca Part 2 : Klik sini (bukan spam) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1hb – 4hb Oktober 2015 : Pening Hill atau lebih famous dikenali sebagai Bukit Bendera ini adalah salah satu tempat pelancongan yang telah menjadi kebiasaan atau wajib di kunjungi bagi setiap pelancong yang datang ke Pulau Pinang. Secara jujurnya, Ammi pun dah banyak kali datang sini… […]